7.01.2014

ALU STAVBNO POHIŠTVOVRATA

Vhodna vrata so bistven vizualni element vašega doma. So vstopna točka, nekakšen pozdrav, ki naredi prvi vtis na obiskovalce. Poleg lepotne funkcije pa morajo vhodna vrata zagotavljati tudi varnost, toplotno in zvočno izolacijo ter ostale funkcionalne elemente po vaših željah.

Izbiranje in nakup vhodnih vrat je za marsikoga enkraten dogodek v življenju, zato je še toliko bolj pomembno, da sodelujete s strokovnjaki. Pri nas vam pomagamo in olajšamo odločitev glede izbora vhodnih vrat . Nudimo vam ustrezno svetovanje, izmero pri vas, na domu in v primeru nakupa tudi kvalitetno montažo. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami in vašimi željami bomo skupaj ustvarili vaša unikatna vrata.DEKORATIVNA VRATA PANEL
Vrata panel so izdelana iz visoko kakovostnih aluminijastih profilov in opremljena s kakovostnim okovjem.Naša vrata Panel nudijo:

- dodatno toplotno in zvočno izolativnost,- design po vaši želji- možnost prekrivnega panela tudi znotraj
- serijsko tritočkovno zaklepanje
- večjo varnost( čitalci prstnih odtisov, elektro ključavnice, več kot 3 točkovno zaklepanje...)
- steklo po izbiri- zunanja plošča panela izdelana iz 3mm alu pločevine
- vgradna samozapirala, ...DEKORATIVNA VRATA KLASIK
Vrata klasik so izdelana iz visoko kakovostnih aluminijastih profilov in opremljena s kakovostnim okovjem.

 Vrata KlasikNaša vrata Klasik nudijo:

-dodatno toplotno in zvočno izolativnost
- design po vaši želji
- serijsko tritočkovno zaklepanje
- večjo varnost( čitalci prstnih odtisov, elektro ključavnice, več kot 3 točkovno zaklepanje...)
- steklo po izbiri
- vgradna samozapirala, ...

OKNA IN VRATA Schüco


Tisti, ki se sprašujete, katera okna izbrati ? 
Alu okna podjetja spectra 9 d.o.o. so odlično toplotno izolativna in so primerna tudi za zasteklitve večjih odprtin, saj so izjemno stabilna in varna ter enostavna za vzdrževanje in uporabo.
Izdelujemo in montiramo visoko kvalitetna aluminijasta okna in vrata dobrih energetskih vrednosti, ki zagotavljajo minimalne energetske izgube in omogočajo velik prihranek energije.

Zakaj naročiti alu okna in vrata pri nas ?
- ker vam zagotavljamo kratke dobavne roke
- ker se znamo popolnoma prilagoditi vašim željam in potrebam
- ker imamo zelo kvalitetne profile, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo oken
- ker imamo sodobno proizvodnjo, s katero lahko zagotavljamo odlično razmerje med ceno in kvaliteto
- ker poskrbimo za celovito rešitev (zamenjava oken, vrat, na ključ – tudi slikopleskarska dela 

Aluminijasta okna in vrata so prava izbira !
1. vzdrževanje skoraj da ni potrebno (občasno čiščenje )
2. odporna na zunanje vplive
3. odlična toplotna izolacija
4. odlična zvočna izolacija
5. visoka stopnja trdnosti
6. možnost izdelave elementov velikih dimenzij
7. odlična odpornost na mehanske poškodbe
8. visoka stopnja varnosti

Alu okna spectra 9 so izjemno kakovostna okna iz aluminijastih profilov priznanega proizvajalca Schüco. Profil je stabilen, univerzalen in visoke toplotne izolativnosti.PORABA
Oznaka profilov HI (high insulation) in SI (super insulation) ustreza najstrožjim uredbam o prihrankih energije. Zahvaljujoč inovativnim prekinjenim toplotnim mostovom s penasto maso in večkomornim središčnim tesnilom, izpolnjuje najvišje zahteve v pogledu toplotne zaščite, pri čemer je koeficient izgube toplote skozi profil je lahko tudi le Uf=1,0W/m2k brez stekla kar je primerno za pasivne in nizkoenergetske objekte.

DIMENZIJE IN DIZAJN

Dimenzije: vgradna globina okvira 70mm, krilo 80mm
Klasičen raven dizajn profila z možnostjo vgradnje zaobljenih držajev stekla.

IZOLACIJSKE LASTNOSTI
Toplotna izolacija profila brez stekla je lahko tudi Uf = 1,0 W/m2k.

OKOVJE
Originalno Schüco skrito okovje dopušča velike dimenzije kril in transparentno arhitekturo.

BARVE
Alu stavbno pohištvo je možno dobiti v vseh RAL barvah, strukturnih barvah ter raznih imitacijah lesa.

VZDRŽEVANJE

Vzdrževanje je enostavno in lahko, predvsem zaradi izrazito gladkih površin in obstojnosti materiala in barve.


OKNA IN VRATA AluK


Alu okna in vrata izdelujemo tudi iz profilov Italijanskega proizvajalca AluK. Profili so zanesljivi, statično stabilni s prekinjenim termičnim mostom iz poliamidnih lamel. V praksi so preizkušeni ter opremljeni z ustreznimi certifikati za kvaliteto, obstojnost materiala in barvo. Alu okna so primerna za velike površine, moderne stavbe, poslovne objekte, nizko energijske in pasivne hiše.

Okna in vrata so lahko poljubnih barv. Prašno barvana ali eloksirana. Zagotavljajo zelo dolgo življenjsko dobo in nizke stroške vzdrževanja.Okna in vrata podjetja spectra 9 d.o.o. so lahko na vašo željo tudi dvobarvna (npr. znotraj bela zunaj siva). Vsa okna in vrata so opremljena z visoko kvalitetnim okovjem ter zastekljena z dvoslojnim (Ug=1,1W/m2K) ali troslojnim (Ug=0,7W/m2K) izolacijskim steklom. Na posebno kupčevo željo jih zasteklimo tudi z drugimi posebnimi vrstami stekla kot so kaljena, lepljena, peskana itd.


DODATKI

Kot dodatek k naši ponudbi nudimo tudi senčila naših partnerjev kot so ; zunanje in notranje žaluzije, rolete, screen roloji in brisoleji ter zunanje in notranje Alu in PVC police.

MONTAŽA

Klasična montaža na zagozde in poliuretansko peno je najpogostejši način vgradnje oken v Sloveniji. Okvirje pritrdimo v zid z vijaki, spoj med oknom in zidom pa zapolnimo s poliuretansko peno, vendar pa je treba vedeti, da poliuretanska pena ni odporna na UV-žarke in vpija vodo, zato je priporočljivo vgraditi še ustrezna tesnila na notranji in zunanji strani. Vgradnjo okenske police moramo izvesti tako, da izoliramo tudi del opečnega zidu pod njo, tako, da skozenj ne uhaja toplota in s tem preprečimo možnost nastanka plesni pod oknom na notranji strani.

RAL montaža, energijsko učinkovita montaža. 
Zatesnjuje rege po sistemu, »znotraj tesneje kot zunaj« v korist notranjosti. Zato mora biti notranji stik paroneprepusten in zrakotesen, da preprečuje prehod vodne pare in zraka. Zunanji stik pa mora biti vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor vode in vetra ter prepušča vodno paro, vmesni del pa mora zagotoviti toplotno in zvočno zaščito.


Če želimo montirati po smernicah pasivne hiše, nizkoenergijske hiše, moramo montirati stavbno pohištvo po RAL smernicah. le takšen način namreč zagotavlja uspešno delovanje rege in odpravljanje vodne kondenzacije, pri tem pa izolaciji zagotavljati čim večjo suhost funkcionalnega dela skozi celotno letno obdobje. Napačna je namreč trditev, da se na ta mesta postavi kakršna koli ovira iz silikona, akrila, Tyveka, bitumna, ipd. Zavedati se je treba, da, v kolikor materiali med seboj niso usklajeni, sistem preprosto ne deluje in to velja pri vseh detajlih nizkoenergijske ali pasivne hiše.NOTRANJA VRATA

Za notranja vrata aluk 50PI so značilne vedno nove moderne linije. Te izražajo in povezujejo sodobnost, estetiko in uporabnost. Popolna paleta izdelkov in materialov, lahko zadovolji s svojimi sestavnimi kombinacijami tudi najbolj zahtevne arhitekturne izzive. prilagodljivi alu podboji v barvi po izboru se dopolnjujejo z različnimi krili vrat, kot so lesena, steklena ali v alu okvirju. Dodatno sistem omogoča veliko izbiro barv in oblik okovja.
Klasična vrata so idealna za javne zgradbe, kjer sta varnost in higiena na prvem mestu. posebna zunanja oblika in oblika vmesnih prostorov omogoča, da se izognemo zadrževanju prahu in nečistoč. Zaradi svoje prilagodljivosti in deljivosti podboja, je mogoča hitra in natančna menjava obstoječih vrat, brez večjih gradbenih posegov in posebnega hrupa.

50PI minimal in 50PI zastekljena vrata

So posebna v svoji estetski inovativnosti in v izjemnem minimalizmu profilov. S premišljenimi in natančnimi dodatki kljub optični lahkotnosti obdržijo robustnost.
Drsno odpiranje omogočajo popolno varčevanje s prostorom. Združujejo prilagodljivost in uporabnost in pri tem ohranjajo visoko estetsko vrednost. Krilo se lahko odpira ob steni ali v steno.
Alu podboj je nastavljiv glede na debelino stene. Zaobljen ali oglat podboj brez vidnih pritrdil. Montaža in odstranitev se lahko izvede brez poškodb stene.

Kombinacije nastavljivega alu podboja v barvi po izboru:
- z lesenim krilom
- s steklenim krilom
- z Alu okvirjem in poljubnim polnilom
- drsna vrata


STEKLENE PREDELNE STENE

Steklene predelne stene, ki sicer fizično ločijo prostora med seboj, obenem pa omogočajo vizualni stik so najbolj priljubljene v poslovnih prostorih, kjer morajo biti zaposleni ločeni in vsaj delno zvočno izolirani, obenem pa steklo omogoča določeno mero stikov in bližine. Takšne stene tudi ne zaprejo prostora, ampak ta kljub vsemu ostaja svetel in odprt. Pri izbiri in montaži steklenih predelnih sten smo še posebno pozorni na tesnenje, saj mora biti obstojnost in funkcionalnost enaka še po več letih uporabe. Posebno pozornost posvečamo tudi izgledu in izbiri barvnih kombinacij, da tako dosegamo visoko kvaliteto bivanja v ambientu.STEKLENA DRSNA VRATA

Notranja steklena drsna vrata so idealna rešitev v manjših prostorih ali pa tam kjer ne želite, da vam vrata zavzamejo prostor pri odpiranju. Okovje oz. vodilo pri drsnih vratih je zgoraj, da ne moti samega prehoda. Izbirate lahko med različnimi kaljenimi stekli na katere vam lahko tudi vgraviramo že pripravljene vzorce ali pa vzorce po vaši želji.
Tags :