Ponedeljek - petek: 6:00 - 15:00

Pisarna in proizvodnja: Partizanska 10, 1431 Dol pri Hrastniku

Sledi nam:         English | Deutsch

Alu stavbno pohištvo

VRATA 

Vhodna vrata so bistven vizualni element vašega doma. So vstopna točka, nekakšen pozdrav, ki naredi prvi vtis na obiskovalce. Poleg lepotne funkcije pa morajo vhodna vrata zagotavljati tudi varnost, toplotno in zvočno izolacijo ter ostale funkcionalne elemente po vaših željah.

Izbiranje in nakup vhodnih vrat je za marsikoga enkraten dogodek v življenju, zato je še toliko bolj pomembno, da sodelujete s strokovnjaki. Pri nas vam pomagamo in olajšamo odločitev glede izbora vhodnih vrat . Nudimo vam ustrezno svetovanje, izmero pri vas, na domu in v primeru nakupa tudi kvalitetno montažo. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami in vašimi željami bomo skupaj ustvarili vaša unikatna vrata.

 

DEKORATIVNA VRATA PANEL

Vrata Panel so izdelana iz visoko kakovostnih aluminijastih profilov in opremljena s kakovostnim okovjem.

Vrata panel

Naša vrata Panel nudijo:
- dodatno toplotno in zvočno izolativnost,- design po vaši želji- možnost prekrivnega panela tudi znotraj
- serijsko tritočkovno zaklepanje
- večjo varnost( čitalci prstnih odtisov, elektro ključavnice, več kot 3 točkovno zaklepanje...)
- steklo po izbiri- zunanja plošča panela izdelana iz 3mm alu pločevine
- vgradna samozapirala, ...


DEKORATIVNA VRATA KLASIK

Vrata Klasik so izdelana iz visoko kakovostnih aluminijastih profilov in opremljena s kakovostnim okovjem.
Vrata Klasik

Vrata Klasik

Naša vrata Klasik nudijo:
-dodatno toplotno in zvočno izolativnost
- design po vaši želji
- serijsko tritočkovno zaklepanje
- večjo varnost( čitalci prstnih odtisov, elektro ključavnice, več kot 3 točkovno zaklepanje...)
- steklo po izbiri
- vgradna samozapirala, ...

 

OKNA IN VRATA Schüco

Se sprašujete, katera okna izbrati?
Alu okna podjetja spectra 9 d.o.o. so odlično toplotno izolativna in so primerna tudi za zasteklitve večjih odprtin, saj so izjemno stabilna in varna ter enostavna za vzdrževanje in uporabo.
Izdelujemo in montiramo visoko kvalitetna aluminijasta okna in vrata dobrih energetskih vrednosti, ki zagotavljajo minimalne energetske izgube in omogočajo velik prihranek energije.

Zakaj naročiti alu okna in vrata pri nas?
- ker vam zagotavljamo kratke dobavne roke
- ker se znamo popolnoma prilagoditi vašim željam in potrebam
- ker imamo zelo kvalitetne profile, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo oken
- ker imamo sodobno proizvodnjo, s katero lahko zagotavljamo odlično razmerje med ceno in kvaliteto
- ker poskrbimo za celovito rešitev (zamenjava oken, vrat, na ključ – tudi slikopleskarska dela

Aluminijasta okna in vrata so prava izbira!
1. vzdrževanje skoraj da ni potrebno (občasno čiščenje )
2. odporna na zunanje vplive
3. odlična toplotna izolacija
4. odlična zvočna izolacija
5. visoka stopnja trdnosti
6. možnost izdelave elementov velikih dimenzij
7. odlična odpornost na mehanske poškodbe
8. visoka stopnja varnosti

ALU prerez

Alu okna spectra 9 so izjemno kakovostna okna iz aluminijastih profilov priznanega proizvajalca Schüco. Profil je stabilen, univerzalen in visoke toplotne izolativnosti.

 

PORABA
Oznaka profilov HI (high insulation) in SI (super insulation) ustreza najstrožjim uredbam o prihrankih energije. Zahvaljujoč inovativnim prekinjenim toplotnim mostovom s penasto maso in večkomornim središčnim tesnilom, izpolnjuje najvišje zahteve v pogledu toplotne zaščite, pri čemer je koeficient izgube toplote skozi profil lahko tudi le Uf=1,0W/m2k brez stekla kar je primerno za pasivne in nizkoenergetske objekte.

DIMENZIJE IN DIZAJN
Dimenzije: vgradna globina okvira 70mm, krilo 80mm
Klasičen raven dizajn profila z možnostjo vgradnje zaobljenih držajev stekla.

IZOLACIJSKE LASTNOSTI
Toplotna izolacija profila brez stekla je lahko tudi Uf = 1,0 W/m2k.

OKOVJE
Originalno Schüco skrito okovje dopušča velike dimenzije kril in transparentno arhitekturo.

BARVE
Alu stavbno pohištvo je možno dobiti v vseh RAL barvah, strukturnih barvah ter raznih imitacijah lesa.

VZDRŽEVANJE
Vzdrževanje je enostavno in lahko, predvsem zaradi izrazito gladkih površin in obstojnosti materiala in barve.

 

OKNA IN VRATA AluK

Alu okna in vrata izdelujemo tudi iz profilov Italijanskega proizvajalca AluK. Profili so zanesljivi, statično stabilni s prekinjenim termičnim mostom iz poliamidnih lamel. V praksi so preizkušeni ter opremljeni z ustreznimi certifikati za kvaliteto, obstojnost materiala in barvo. Alu okna so primerna za velike površine, moderne stavbe, poslovne objekte, nizko energijske in pasivne hiše.

ALU profil

Okna in vrata so lahko poljubnih barv. Prašno barvana ali eloksirana. Zagotavljajo zelo dolgo življenjsko dobo in nizke stroške vzdrževanja.

Okna in vrata podjetja spectra 9 d.o.o. so lahko na vašo željo tudi dvobarvna (npr. znotraj bela zunaj siva). Vsa okna in vrata so opremljena z visoko kvalitetnim okovjem ter zastekljena z dvoslojnim (Ug=1,1W/m2K) ali troslojnim (Ug=0,7W/m2K) izolacijskim steklom. Na posebno kupčevo željo jih zasteklimo tudi z drugimi posebnimi vrstami stekla kot so kaljena, lepljena, peskana itd.

 

NOTRANJA VRATA

Za notranja vrata aluk 50PI so značilne vedno nove moderne linije. Te izražajo in povezujejo sodobnost, estetiko in uporabnost. Popolna paleta izdelkov in materialov, lahko zadovolji s svojimi sestavnimi kombinacijami tudi najbolj zahtevne arhitekturne izzive. prilagodljivi alu podboji v barvi po izboru se dopolnjujejo z različnimi krili vrat, kot so lesena, steklena ali v alu okvirju. Dodatno sistem omogoča veliko izbiro barv in oblik okovja.
Klasična vrata so idealna za javne zgradbe, kjer sta varnost in higiena na prvem mestu. Posebna zunanja oblika in oblika vmesnih prostorov omogoča, da se izognemo zadrževanju prahu in nečistoč. Zaradi svoje prilagodljivosti in deljivosti podboja, je mogoča hitra in natančna menjava obstoječih vrat, brez večjih gradbenih posegov in posebnega hrupa.

50PI minimal in 50PI zastekljena vrata

So posebna v svoji estetski inovativnosti in v izjemnem minimalizmu profilov. S premišljenimi in natančnimi dodatki kljub optični lahkotnosti obdržijo robustnost.
Drsno odpiranje omogočajo popolno varčevanje s prostorom. Združujejo prilagodljivost in uporabnost in pri tem ohranjajo visoko estetsko vrednost. Krilo se lahko odpira ob steni ali v steno.
Alu podboj je nastavljiv glede na debelino stene. Zaobljen ali oglat podboj brez vidnih pritrdil. Montaža in odstranitev se lahko izvede brez poškodb stene.

Kombinacije nastavljivega alu podboja v barvi po izboru:
- z lesenim krilom
- s steklenim krilom
- z Alu okvirjem in poljubnim polnilom
- drsna vrata

ALU vogal

 

NOTRANJE STEKLENE PREDELNE STENE

Steklene predelne stene sicer fizično ločijo prostora med seboj, obenem pa omogočajo vizualni stik. Najbolj priljubljene so v poslovnih prostorih, kjer morajo biti zaposleni ločeni in vsaj delno zvočno izolirani, istočasno pa steklo omogoča nekaj stikov in občutek bližine. Takšne stene prostora ne zapirajo, saj ta kljub vsemu ostaja svetel in odprt. Pri izbiri in montaži steklenih predelnih sten moramo posebno pozornost posvetiti tesnjenju, saj vpliva na visoko kakovost bivanja v ambientu.

 

STEKLENA DRSNA VRATA

Notranja steklena drsna vrata so idealna za manjše prostore in povsod, kjer ni veliko prostora za odpiranje. Okovje oz. vodilo pri drsnih vratih je zgoraj, da ne moti prehoda. Izbirate lahko med različnimi kaljenimi stekli, na katere vam lahko vgraviramo že pripravljene vzorce ali pa vzorce po vaši želji.

 

MONTAŽA

Klasična montaža na zagozde in poliuretansko peno je najpogostejši način vgradnje oken v Sloveniji. Okvirje pritrdimo v zid z vijaki, spoj med oknom in zidom pa zapolnimo s poliuretansko peno. Poliuretanska pena pa žal ni odporna na UV-žarke in vpija vodo, zato je priporočljivo vgraditi še ustrezna tesnila na notranji in zunanji strani. Okensko polico moramo vgraditi tako, da izoliramo tudi del opečnega zidu pod njo, s čimer preprečimo uhajanje toplote in s tem možnost nastanka plesni pod oknom na notranji strani.

RAL montaža - energijsko učinkovita montaža.
Tesni rege po sistemu »znotraj tesneje kot zunaj« v korist notranjosti. Zato mora biti notranji stik paroneprepusten in zrakotesen, da preprečuje prehod vodne pare in zraka. Zunanji stik pa mora biti vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor vode in vetra ter prepušča vodno paro. Vmesni del pa mora zagotoviti toplotno in zvočno zaščito.

RAL montaža

Montaža v skladu s smernicami za pasivne hiše ali nizkoenergijske hiše pomeni montažo stavbnega pohištva po RAL smernicah. Le ta način zagotavlja uspešno delovanje rege in odpravlja vodno kondenzacije, obenem pa izolaciji zagotavlja čim večjo suhost funkcionalnega dela skozi celotno leto. Ne drži, da se na ta mesta postavi ovira iz silikona, akrila, Tyveka, bitumna, ipd. V kolikor materiali med seboj niso usklajeni, sistem preprosto ne deluje, kart velja pri vseh detajlih nizkoenergijske ali pasivne hiše.