Ponedeljek - petek: 6:00 - 15:00

Pisarna in proizvodnja: Partizanska 10, 1431 Dol pri Hrastniku

Sledi nam:         English | Deutsch

Senčila

ROLETE

Kupci se najpogosteje odločajo za vidne rolete, ki se namestijo pred okno. Ta vrsta rolet je cenovno najbolj dostopna. Omarica je iz dveh delov: zadnjega dela in prednjega pokriva, ki je ukrivljen pod kotom 45 stopinj. Poznamo še pol-ovalne ter ovalne omarice. Omogočamo aluminijaste lamele v barvnih različicah dobavitelja.  Ponujamo tudi podometne rolete za montažo pred okno, pri katerih je omarica prekrita z zaključno fasado. Upravljanje rolet je lahko ročno ali električno.

Rolete

 

ŽALUZIJE

Žaluzije so verjetno najbolj razširjena senčila. Poznamo notranje in zunanje žaluzije, oboje pa so primerne za stanovanja ter poslovne objekte. Notranje žaluzije ščitijo pred sončnimi žarki in pogledi ljudi, zunanje pa nas varujejo pred vremenskimi vplivi in nudijo dodatno toplotno zaščito.

Zunanje žaluzije

Zunanja žaluzija Krpan je na voljo z vidno masko ali s podometno masko, kije namenjena zlasti novogradnjam, saj se skrije pod fasadno oblogo. Žaluzije so sestavljene iz standardnih lamel, mehanizma, nosilcev in vodil. Lahko jih upravljamo ročno ali električno..

Izbirate lahko med različnimi vrstami lamel. Najbolj osnovna je vrsta C, na voljo je tudi vrsta S, vrsta Z pa je primerna za večje dimenzije.

Zunanje žaluzije

Notranje žaluzije

Notranje žaluzije so med cenovno najbolj ugodnimi in dostopnimi senčili. Njihova uporaba je enostavna, tudi montiramo jih lahko kar sami, Širina lamel je od 16 do 25 milimetrov. Upravljamo jih z vrvico ali pregibno palico.
Notranja žaluzija

KOMARNIKI

Komarniki nudijo zaščito pred insekti in obenem omogočajo pretok zraka v prostoru. Primerni so za vse vrste stavb, kjer potrebujemo zračenje ter zaščito pred insekti (bolnišnice, šole, javne zgradbe, poslovni objekti, stanovanja, hiše… ). Poznamo več podvrst oziroma tipov:

Rolo komarnik

Rolo komarnik je primeren na oknih, kjer potrebujemo dostop do rož, za čiščenje itd… Zanj je značilna enostavna vgradnja, upravljanje preko sistema klik in dolga življenjska doba.
Rolo komarnik

Integriran komarnik

Integriran komarnik je rolo komarnik, ki ga vgradimo v zgornjo omarico skupaj z roleto ali žaluzijo. Ima vse lastnosti rolo komarnika, opisane zgoraj.

Integriran komarnik pod žaluzijo

Integriran komarnik v roleti

Fiksni komarnik

Komarnik fiksne izvedbe spada med cenovno najugodnejše komarnike. Med njegove prednosti spadata enostavna vgradnja in demontaža.
Fiksni komarnik

Drsni komarnik

Drsne komarnike uporabljamo pri odprtinah večjih dimenzij, kot so velika balkonska vrata, vrata na terasah, drsna vrata itd.… So lahki in njihovo upravljanje je enostavno. Narejeni so iz alu profilov, v katere je z gumirano cevjo vpeta mreža iz steklenih vlaken. Profili so barvani v rjavi, beli ali natur aluminij barvi.
Drsni komarnik

Vratni komarnik

Vratni komarniki so sestavljeni iz močnejših alu profilov, v katere je vpeta plastificirana mreža iz steklenih vlaken. Sestavljeni so iz osnovnega okvirja in vratnega krila na tečajih. Vrata se zapirajo avtomatsko s samozapiralnim mehanizmom.

Plise komarnik

Za plise komarnik je značilna enostavna uporaba, vzdržljivost, preprosto čiščenje in vzdrževanje. Lahko ga montiramo na vrata do širine 350cm ter višine 235cm. Alu okvir je lahko v različnih barvnih kombinacijah.

 

ZASTORI (SCREEN SENČILA)

Screen senčila ali zastori opravljajo dve funkciji istočasno, saj z njimi senčimo in zračimo prostor. Omogočajo nam zasebnost, hkrati pa glede na prepustnost ohranjajo zunanjo svetlobo. Lahko jih upravljamo ročno ali električno.. Njihova prednost je možnost velikih razponov oziroma dimenzij, prav tako pa ne zahtevajo posebnega upravljanja, saj se s pomočjo vetrnih in sončnih senzorjev sami regulirajo. Tako se ob premočnem vetru zložijo v izvorni položaj. Ko posijejo sončni žarki, se zastor spusti in preprečuje segrevanje prostora. Seveda se lahko zastori nastavljajo tudi poljubno.

Posebna ponudba:

  • zastor ZIP, kjer platno teče po stranskih vodilih, kar omogoča optimalno napetost blaga v vsakem položaju.
  • zastor z jeklenico, kije učinkovit pri manjših širinah oziroma površinah.
  • podometni sistem zastorov ZIP, kjer so kaseta in stranska vodila v celoti integrirani. Montaža se izvede pred fasado ali istočasno z okni. Omarica na zunanji strani ni vidna, sistem pa ima odlično toplotno izolativnost.

Zunanji screeni Zunanji screeni

 

BRISOLEJI

Možna izvedba vertikalnih in horizontalnih brisolejev, možna izbira fiksnih brisolejev ali upravljanje ročno ter z motorji. Lamele brisolejev različnih dolžin od 180mm do 500mm.

Brisole Brisole